آیا لامپ های کم مصرف سرطان زا هستند

انواع مختلف لامپ های گوناگون وجود دارد. لامپ کم مصرف عمدتا به دلیل مصرف کمتر انرژی (حدود یک چهارم – 25 ٪) برای همان مقدار خروجی نور در مقایسه با لامپ‌های رشته‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند. در نتیجه ، آن‌ها به عنوان لامپ سبز شناخته می‌شوند. اما به دلیل وجود مقدار کمی از جیوه‌ در آن‌ها، خطر شکستن و در حال حاضر نگرانی از تولید اشعه‌ی ماوراء بنفش، که می‌تواند باعث سرطان پوست شود و پوست را پیر کند، استفاده از آن‌ها مورد تردید واقع شده است. در این مطلب، مشخص خواهیم کرد که آیا لامپ‌های کم مصرف سرطان‌زا هستند یا خیر. این نتیجه‌گیری به شما کمک می‌کند تا در مورد انتخاب لامپ‌های کم مصرف بهتر تصمیم بگیرید.

آیا لامپ های کم مصرف سرطان زا هستند

آیا لامپ‌های کم مصرف سرطان‌زا هستند ؟ خطرات این لامپ ها چیست ؟

12در سطح فسفر ترک خوردگی جزئی یا گسترده‌ای داشته‌اند. این ترک‌ها به اشعه‌ی ماوراء بنفش اجازه خروج می‌دهند. هر لامپ فلورسنت روی لوله‌ی شیشه‌ای باریک خود دارای یک پوشش است. پوشش فسفر، اشعه‌ی ماوراء بنفش را که توسط منبع لامپ تولید می شود، جذب می‌کند. اگر سطح لامپ مملو از نقاط طاس باشد، محافظت در برابر اشعه‌ی ماوراء بنفش از بین می‌رود. به گفته میریام رفایلوویچ، سرپرست این مطالعه، بسیاری از لامپ‌ها در پوشش فسفر دارای ترک هستند، احتمالا به دلیل شکننده بودن این پوشش و ایجاد پیچ‌های محکم برای فشرده‌سازی این اتفاق رخ می‌دهد. در نتیجه، تقریبا در تمام لامپ‌های مورد مطالعه این نقص مشاهده می‌شود.

بررسی اینکه آیا لامپ‌های کم مصرف سرطان‌زا هستند ؟

تیم تحقیقاتی مجموعه‌ی وسیعی از لامپ های فلورسنت را خریداری کرد. آن‌ها هر لامپ را از نظر انتشار اشعه‌‌ی ماوراء بنفش اندازه‌گیری کردند و لامپ‌ها را بر اساس علائم ترک خوردگی در پوشش فسفرشان مورد بررسی قرار دادند و این دو اندازه‌گیری و مشاهدات را با هم مرتبط کردند. آن‌ها نتیجه گرفتند که همه‌ی لامپ‌ها، صرف نظر از تولید کننده یا مارک، سطوح قابل توجهی از تابش فرابنفش را در طول موج UVC و UVA ساطع می‌کنند و این نشت به دلیل ترک خوردگی پوشش های فسفری آن‌هاست.
این گروه مطالعاتی در پاسخ به این سوال که آیا لامپ‌های کم مصرف سرطان‌زا هستند ، تاثیر روی سلول‌های سالم پوست انسان را نیز بررسی کرده و به این نتیجه رسیده‌اند که آسیبی ایجاد شده است که با آسیب‌هایی که معمولا ناشی از تابش اشعه‌ی ماوراء بنفش از خورشید ایجاد می‌کند، سازگار است. لازم به ذکر است که لامپ‌های رشته‌ای با قدرت مشابه، تابش اشعه‌ی ماوراء بنفش را در مقداری تولید نمی‌کنند که باعث آسیب سلول‌های پوست می‌شود.

بررسی اینکه آیا لامپ‌های کم مصرف سرطان‌زا هستند

در مورد‌ کم مصرف هایی که در خانه‌ی شما هستند باید چه کار کنید ؟

قبل از ترسیدن در رابطه با این که آیا لامپ‌های کم مصرف سرطان‌زا هستند یا خیر، باید درک کنید که اشعه‌ی ماوراء بنفش و آسیب‌های ناشی از آن از قانون مربع معکوس نسبت به فاصله از لامپ پیروی می‌کند. به عبارت دیگر، وقتی از لامپ دور می‌شوید، خطر به سرعت 1/2 در 2 کاهش می‌یابد. بنابراین، توصیه‌ها در رابطه با استفاده از این لامپ‌ها به شرح زیر است:
– تا آنجا که می‌توانید، لامپ‌های CFL موجود خود را به مکان‌هایی دورتر از خود منتقل کنید. در نتیجه چراغ‌های سقفی بسیار ایمن هستند. و در این مکان‌ها، احتمال شکستن تقریبا صفر است.
– لامپ‌های CFL را در وسایلی قرار دهید که دارای سایه‌ی لامپ یا پوشش شیشه‌ای بین لامپ و هر فرد مجاور هستند. سایه و روکش‌ها اشعه‌ی ماوراء بنفش را جذب می‌کنند، یا به میزان قابل توجهی آن را کاهش می‌دهند.
– اگر نمی‌توانید آن‌ها را حرکت دهید یا بپوشانید، سعی کنید لامپ‌ها را طوری قرار دهید که حداقل 2 فوت با شما فاصله داشته باشند.
– لامپ‌های نزدیک به افراد را با لامپ‌های LED جایگزین کنید. این لامپ‌ها علاوه بر عدم تابش اشعه‌ی ماوراء بنفش و ساختار بدون جیوه، طول عمر بیشتری دارند و حتی انرژی کمتری نیز مصرف می‌کنند. در نتیجه استفاده از آن‌ها به نسبت بازدهی‌شان بسیار مقرون به صرفه است.
– هر چند که این توصیه در ابتدا باورنکردنی به نظر می‌رسد، اما هر روز از کرم ضد آفتاب استفاده کنید. متخصصان پوست توصیه می‌کنند که همه‌ی افراد باید هر روز و در تمام طول سال از کرم ضد آفتاب استفاده کنند، زیرا حتی قرار گرفتن در معرض کوتاه مدت می‌تواند به مرور زمان باعث آسیب آفتاب شود.

منبع

nooresram.com