تعمیر مهتابی

درباره تعمیر مهتابی به این صورت عمل می کنیم. البته ابتدا باید نوع مهتابی را تشخیص داد، با توجه به قیمت لامپ فلورسنت باید  امروزه از مهتابی های تک لامپ و دو لامپ از بالاست های مغناطیسی دیگر استفاده نمی شود. در واقع مهتابی های ال ای دی جدید جایگزین آنها شده است. در نهایت تعمیر مهتابی ها دارای فرایند تقریبا یکسانی است. مهتابی های ال ای دی دیگر نیازی به بالاست ندارند و همین امر تعمیر مهتابی را در عصر حاضر آسان تر نموده است. در ابتدا به مشکل دقت می کنیم، اگر مهتابی چشمک بزند، یا روشن نشود، حتما استارتر یا بالاست ایراد دارد. البته باید متوجه شوید، کهدر تعمیر مهتابی اشکال از برق نمی باشد. در نهایت استارتر را بررسی و بعد لامپ را چک می کنیم.
تعمیر مهتابی به این صورت است، که لوله مهتابی را مورد کنترل قرار داده و اگر انتهای دو لامپ سیاه شده باشد، لامپ باید تعویض گردد. اگر نور می دهند و نیم سوز شده اند و دارای این سیاهی نیز می باشند، دیگر باید تعویض گردند و به پایان عمر خود رسیده اند. دو پین در انتهای لوله فلورسنت یک الکترود را مدیریت می کنند، که با تست این دو پین می توان به سلامت و یا معیوب بودن این الکترود پی برد. در نهایت اگر الکترود کار نمی کرد، کل گاز درون لامپ خالی شده است و باید به طور کلی این لامپ را دور انداخت و لامپ دیگری جایگزین آن نمود.

تعمیر مهتابی

 

چگونگی تعمیر مهتابی

معرفی انواع مهتابی جهت تسریع تعمیر مهتابی از مهمترین موضوعاتی است، که باید ابتدا به آن پرداخت. در واقع مهتابی به گونه ای از لامپ گازی می گویند، که از دیرباز جهت روشن نمودن مکان های مختلف از آن استفاده می شده است. این لامپ طرفداران زیادی دارد و همچنین به راحتی نصب و راه اندازی می گردد. در نهایت با نصب یکی از این نوع لامپ ها قادر به نصب سایر انواع این لامپ ها خواهید بود. برای تعمیر مهتابی باید نسبت به چگونگی قرار گیری مدارهای موجود در مهتابی نیز اشراف کامل یافت. یکی از انواع این مدارها، مدار مهتابی تک لامپ با استفاده از بالاست الکترونیکی است. نوع دیگر این لامپ ها دارای مدار مهتابی دو لامپ با استفاده از بالاست الکترونیکی است. مدار مهتابی تک لامپ نیز از بالاست مغناطیسی بهره برده است.

چگونگی تعمیر مهتابی

ساختار و تعمیر مهتابی

بالاست های مغناطیسی دارای دو ترمینال هستند، که در تعمیر مهتابی باید بر روی این کانال ها کار شود. سیم فاز در ابتدا وارد یکی از ترمینال های بالاست مغناطیسی یا همان ترمینال ورودی می گردد و از کانال خروجی یا ترمینال خروجی خارج می شود. در نهایت یک چهار پایه سوزنی مهتابی در انتهای این قسمت ها قرار می گیرد. این مکان ها برای متصل شدن پایه های مهتابی به یکدیگر است. گاهی در تعمیر مهتابی های قدیمی، باید به سیمی که از بالاست مغناطیسی وارد ترمینال دیگری شده است، نگاهی کرد. در نهایت سیم نول به پایه های موجود در مهتابی وصل می شود و از دو پایه به پایه هایی که می ماند، متصل می شود.
در بعضی از اوقات تعمیر مهتابی ممکن است، نیازمند کمی جابجایی قاب باشد، و اینکه پیچ ها شل شده باشند. برق را باید در حین تعمیر مهتابی قطع نمود. امروزه با پیشرفت دنیای امروزی دیگر مهتابی های با تکنولوژی بالاست مغناطیسی منسوخ شده اند. ناگفته نماند، که امروزه لامپ های مهتابی دارای انواع مختلفی با رنگ بندی متنوعی به بازار عرضه می شوند. این لامپ ها در سایز ها و طراحی های نوین به بازار عرضه می شوند. همچنین قیمت های مختلف و متنوعی را نیز به خود اختصاص داده اند.
در تعمیر تک لامپ با استفاده از بالاست الکترونیکی، باید بر روی شش ترمینال تمرکز نمود. در واقع این ترمینال ها مسئول اانتقال برق به لامپ هستند. سیم فاز و نول را وارد دو تا از ترمینال ها می کنند و از ترمینال های دیگر به درون مهتابی می فرستند. این لامپ ها دارای مقداری جیوه هستند، حدالامکان از شکستگی آنها جلوگیری نمایید. در واقع قبل از اینکه بشکنند، آنها را در کیسه زباله انداخته و بیرون از منزل بیندازید. به سیم ها دقت فراوان کنید، تا در قسمتی فاقد روکش نشده باشند. از افزودنی های اضافی به مدار بپرهیزید.

منبع

insights.regencylighting.com