انواع چراغ ال ای دی
در میان لامپ های مختلف انواع لامپ ال ای دی بیشترین میزان رضایت را در میان لامپ های مختلف دارند. ال ای دی مخفف “دیود ساطع کننده نور” است، اما این فقط آغاز درک این فن آوری پیشرفته و نقش آن در طراحی روشنایی برای خانه های ما است. در یک نگاه انواع چراغ ال ای دی و مزایای انواع چراغ ال ای دی را بررسی می کنیم
مزایای انواع چراغ ال ای دی
انواع چراغ ال ای دی بدون در نظر گرفتن مدل لامپ استفاده شده در آن مزایای مختلفی دارند. این مزایا به دلیل نحوه ساخت منحصر به فرد و نحوه تولید نور خاص انواع چراغ ال ای دی است. در ادامه مزایای انواع چراغ ال ای دی را بررسی می کنیم.
کارایی: در مقایسه با لامپ های رشته ای معمولی، انواع چراغ ال ای دی ماندگاری و دوام بیشتری دارد و بیش از پنج برابر کارآمدتر هستند. انواع چراغ ال ای دی معمولاً فقط 2 تا 10 وات برق مصرف می کنند. کارایی انواع چراغ ال ای دی بیش از پنج برابر نمونه های رشته ای است. آنها فقط حدود 20 درصد برق برای تولید همان مقدار نور مصرف می کنند. یک لامپ LED با کیفیت می تواند از 20،000 تا 50،000 ساعت دوام داشته باشد. اگر لامپ را به مدت 6 ساعت در روز ، 365 روز در سال کار کند، لامپ LED شما می تواند 20 سال دوام بیاورد.
روشنایی: نور LED با لومن و نه وات اندازه گیری می شود. در عین حال که انواع چراغ ال ای دی هزینه بالاتری دارند اما در طولانی مدت طول عمر بیشتری خواهند داشت. روشنایی با لومن اندازه گیری می شود، در حالی که انرژی یک لامپ در وات اندازه گیری می شود. برای تولید مقادیر مشابه نور، لامپهای LED و لامپهای فلورسنت وات کمتر از لامپهای رشته ای یا هالوژن مصرف می کنند. یک لامپ رشته ای استاندارد 60 وات 800 لومن تولید می کند، در حالی که LED ها 13-15 وات برای تولید 800 لومن مصرف می کنند.
طراحی: اندازه کوچک انواع چراغ ال ای دی آنها را به عنصر فوق العاده انعطاف پذیر تبدیل می کند که به طراحان و تولیدکنندگان امکان ایجاد اشکال و فناوری هایی را می دهد که قبلاً به سادگی امکان پذیر نبودند. حرارت : انواع چراغ ال ای دی همه برق را به نور تبدیل می کنند و باعث جمع شدن گرما نمی شوند. عاری از جیوه بودن : در ساخت LED ها از جیوه استفاده نمی شود.
معایب انواع چراغ ال ای دی
LED ها نسبت به لامپ های سنتی هزینه اولیه بالاتری دارند. با این حال، مردم به دلیل بهره وری انرژی و عمر طولانی LED ها معمولاً ظرف چند سال این هزینه را جبران می کنند. کم نور بودن LED ها، برخی از آنها ممکن است کم نور شوند، اما شما باید برای سازگاری با سیستم فعلی خود با مشخصات سازنده مشورت کنید زیرا برخی از آنها نمی توانند ولتاژ پایین تری را که LED ها کار می کنند کنترل کنند.
انواع چراغ ال ای دی با توجه به مزایای زیادی که دارند، معایبی هم دارند. گرچه مزایای آن ها انقدر زیاد است که وجود این معایب به چشم نمی اید و نمی تواند مانع از استفاده انواع چراغ ال ای دی شود. خرابی آهسته : نور انواع چراغ ال ای دی در پایان عمر به آرامی با گذشت زمان کم می شود
کم نور بودن LED ها : برخی از آنها ممکن است کم نور شوند، اما شما باید برای سازگاری با سیستم فعلی خود با مشخصات سازنده مشورت کنید زیرا برخی از آنها نمی توانند ولتاژ پایینتری را که LED ها کار می کنند کنترل کنند.
LED ها در مقابل نور فلورسنت
هم انواع چراغ ال ای دی و هم نور فلورسنت از لامپ های رشته ای کارآمدتر هستند. LED ها تا 90٪ و فلورسنت ها تا 75٪ کمتر مصرف می کنند. فلورسنت ها از لوله های شیشه ای ساخته شده اند و در صورت افتادن می توانند خرد شوند، در حالی که LED ها دوام بیشتری دارند. همچنین ، فلورسانس حاوی مقادیر کمی از جیوه است که برای سلامتی انسان مضر است.
اجزای LED ها گران هستند: تخته های مدار، درایورها و بعضی از آنها از فسفر زرد، یک ترکیب خاکی کمیاب استفاده می کنند. با این حال، با پیشرفت تکنولوژی و محبوبیت روزافزون، قیمت ها به طور مداوم کاهش می یابد.
کاربرد انواع چراغ های ال ای دی
از لوسترهای اتاق ناهار خوری گرفته تا مناظر، روشنایی LED تقریباً در هر مکانی روشنایی زیبایی را فراهم می کند. اما یک مزیت بزرگ LED ها جهت دهی عالی آنهاست، بنابراین به ویژه یک گزینه عالی برای: محیط های کاری و مطالعه، زیر نور کابینت، روشنایی راه پله و راهپیمایی مکان های سخت قابل دسترسی (به دلیل عمر طولانی LED ها و هزینه نگهداری کم). برای نورپردازی هنری چرا که برخلاف لامپ های رشته ای و فلورسنت، LED ها اشعه ماورا بنفش تولید نمی کنند، و برای اثرات هنری ایمن هستند
منبع